ONS DROOMHUIS: de meidenkamer

 

 

Roze poedertinten, terra en een klein beetje oranje. 

De blank houten kastenwand, in hun huidige kamertje staat het van muur tot muur, zal straks slechts een klein stukje in de grote kamer zijn. De meisjes krijgen een slaapkamer van maar liefst 20m2!

 

 

Hoe we dat toch knus & gezellig gaan houden en tegelijkertijd minimalistisch willen inrichten, dat lees je in deze blog.

Hierboven zie je de meisjeskamer zoals ze hem nu nog bewonen in ons kleine huis. Met een bed aan de ene kant, en de kastenwand aan de andere kant. Daar staat ook de droger en daarboven is de verschoonplek van Imre. De bedden en kastenwand nemen we mee, want we zijn er nog erg blij mee!

Het stapelbed wordt een laag bed voor Jente en Imre zal dan in haar ledikantje aan de andere kant van de grote kamer liggen. Gezellig dat ze elkaar kunnen zien.

De slaapkamer zoals hij op Funda te zien is.
De slaapkamer zoals hij op Funda te zien is.

 

De kamer is vierkant opgezet, heeft een hoog plafond en prachtige, gebogen, hardhouten kozijnen. Rondom is onze tuin te bewonderen en dat samen maakt het zo'n heerlijke ruimte!

 

De muur waar de hoge kast staat is de enige muur zonder onderbreking. Wat je nu niet ziet, in de wand achter de 'fotograaf' is een grote ensuite doorgang, met houten deuren. Deze deuren leiden naar de toekomstige masterbedroom. We zijn niet van plan om de deuren te gaan gebruiken, maar willen de doorgang, wat een mooi nisje kan zijn, wel benadrukken.

 

Het plan is om in dat nisje het ledikant van Imre te plaatsen. En daar het prachtige boogjes behang van Bibelotte te gebruiken op de deuren. Het zal daardoor een mooi 'kamertje in een kamer' worden.

 

Jacoline van Bibelotte.nl maakt mooie kleurcombinaties en is mede inspirator geweest voor het kleurenpalet in de meidenkamer.

 

De kleuren zijn zalm, terra en nude tinten en alles wat daartussen zit. 

De accessoires die we de afgelopen maanden vonden in de kringloop, de sale of zelf maakten, vertalen waar ik naar toe wil qua styling. De prachtige rol vintage behang, wil ik ergens terug laten komen, maar weet nog niet precies hoe. De muren van het hele huis zijn geverfd of behangen met structuur er in. Het is een te grote klus, ook gezien de financiën, om dit allemaal te laten stucen en dus zullen de muren de eerste jaren alleen geverfd worden. Dat maakt dat ze niet geschikt zijn om te behangen, maar een mooi kleurtje op de muur zal al een boel gezelligheid brengen.

 

Op de vloer ligt momenteel laminaat en dat willen we vervangen door de grijs geverfde parketvloer uit onze huidige woonkamer. 

 

Graag laat ik, na de verhuizing, het resultaat zien. To be continued!

 

Liefs Freekje

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Thea (donderdag, 14 februari 2019 14:46)

    Prachtige tinten! Waar is dat leuke lampje van? Succes met klussen