Natuur-Bewaar-Kist

Het mooiste cadeau voor een tienjarige! Een kist om alle natuurvondsten in te bewaren. Met genoeg ruimte voor een heleboel schatten! 

KLIK OP DE FOTO OM ZE TE VERGROTEN

NATUUR BEWAAR KIST

Het is zo'n simpel idee, en dat maakt hem juist brilliant! 

Alle credits voor mijn zus Ans (@mammenaait), zij kwam ons verrassen met dit gave cadeau!

 

Hoe maak je zo'n toffe kist zelf? Allereerst heb je een houten kistje nodig. Kijk eens bij de plaatselijke kringloop of ze iets geschiktst hebben. Je kunt de kist een kleurtje geven. Wanneer de kist geverfd is, schrijf je met een krijtstift/glasstift op de deksel en eventueel wat extra versiering door eendenpootjes te tekenen.  Bij de kist horen natuurlijk labels voor de gevonden spullen. Mijn zus gaf bij de kist een paar hele stoere vondsten. De hoorn, konijnenvacht, geitenvacht, de veren en de runderkies! Ieuw!

Stiekem is die het aller stoerste!

Onze 6 jarige, ook een natuurverzamelaar, kreeg opeens ook een groot verlangen naar een eigen natuur-bewaar-kist. Dat was zo geregeld! Jente bewaard haar verzameling veren, stenen, kastanjes en eikeltjes in de kist. Een oud theedoosje doet dienst als organizer. Alle kleine vondsten in de vakken van de theedoos en de verzameling veren los. 

KLIK OP DE FOTO OM TE VERGROTEN


Twee totaal verschillende natuur-bewaar-kisten. Ieder kind de motivatie om gauw weer de natuur in te gaan. Drenthe here we come! De natuur is zo'n fijne speelplek!

 

En natuurlijke materialen, daar houden we ook van!

Lees meer over mijn leven met de kinderen, de knutsels die we maken of volg onze avonturen op Instagram!

 

Lieve groetjes Freekje!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tjitske (zaterdag, 12 januari 2019 17:47)

    Ik lees het nu pas maar wat een leuk idee. Ik ga er eentje voor mezelf maken! Heb al heel lang mooie dennenappels, (lege) wespennesten. Te mooi om weg te gooien! En er staat al heel lang op een plank een kistje te niksen