Zelfdrogende klei

Zelfhardende klei

Haal de natuur in huis, want dat is niet onderhevig aan de mode.....of toch wel?

Deze tegeltjes van klei zijn een mooie toevoeging aan een sobere ingetogen stijl in huis.

Hieronder vindt je de werkbeschrijving voor tegeltjes van klei, of vormpjes van klei....leuk voor in de kerstboom!

 

Het werkje is eenvoudig te maken. Je hebt nodig:

  • DASklei of zelfhardende klei.
  • Een klein schaaltje water
  • Een mes (of vormpjes)
  • Deegroller
  • Snijplank
  • Rietje
  • Touw
  • Takje en/of bloemen en blaadjes

 

Begin een stuk klei, met schone handen, te kneden. Wanneer de klei soepel wordt rol je het plat met een deegroller.  Een vlakke ondergrond is ideaal. Dat kan je tafelblad zijn, een placemat of een glazen snijplank.

 

Snijd of steek de gewenste vorm uit en haal voorzichtig de overige klei weg. Haal de vorm voorzichtig los. Strijk met een natte vinger de randen glad. Nu is de vorm klaar om bewerkt te worden. Maak je een tegeltje om een bloemafdruk op te maken, dan is het nu het moment om te takjes er bij te pakken. Druk ze voorzichtig op de gewenste plaats. Er kunnen wat schilfertjes van de plant achterblijven in de klei. Verwijder deze voorzichtig met een mes, of wacht tot je kleiwerk droog is om het er daarna af te schrapen.

 

Gaatjes om je vorm/tegeltje op te hangen maak je simpel door een rietje in de klei te steken, iets draaien en er weer uit te trekken. Dit doe je vóór de klei droog is.

Wanneer je vorm naar wens is plaats je hem voorzichtig op een houten plank. Leg het geheel weg op een droge, warme plaats. De klei heeft ongeveer 1-2 dag(en) nodig om te drogen, afhankelijk van de dikte van de vorm.

 

Wanneer je de klei volledig uitgehard is, is het tijd voor de finishing touch. Een leren koordje of henneptouw aan een takje, net wat jij mooi vindt!

Vindt je dit idee leuk, en wil je hem bewaren? PIN een van de foto's hierboven en plaatst hem op je Pinterest pagina.   Meer ideeën om zelf te maken vindt je hier.

  

Ben je geïnteresseerd in foto's van mijn huis en de kinderen?

Volg me dan op INSTAGRAM, en laat van je horen!

 

Liefs Freekje

Reactie schrijven

Commentaren: 0