Wintertijd

Winter.

Zo na de knusse kerstdagen lijkt de woonkamer wat kaal. De kerstversiering ligt weer opgeruimd en het wachten op het voorjaar is begonnen.

Dit jaar wil ik de wintermaanden koesteren. Het is tijd voor binnenleven. Niet sipjes afwachten tot de lente, maar een gezellige wintertijd te maken samen.

 

Voordat de kinderen uit school komen zet ik graag wat spelinspiratie en wat lekkers klaar.  De dieren van het merk Schleich zijn favoriet. Zo mooi natuurgetrouw nagemaakt! Zelfs de onderkant van de pootjes van de poes zijn beschilderd. Zachte roze kussentjes, net zoals een echte kat heeft.

De dieren zijn leuk om mee te spelen, rollenspel bijvoorbeeld. Maar ook bij het voorlezen van een boek over een bepaald dier halen we ze tevoorschijn.

 

Voorlezen is ook zo'n fijn Winter-Doe-Ding.

Het 'Winterboek' van W.G van de Hulst heeft leuke verhalen. Over een grijze Prins, de herfst, die de wereld opschrikt met zijn rukwinden en regenbuien. Waarna zijn vader, Koning Winter, komt.  Een strenge Koning die kou, hagelbuien en sneeuw brengt.  De kinderen smullen van dit soort verhalen en we praten er nog eens over door.

Wat de herfst inhoud en wat de winter brengt.  Gezelligheid, opvoeden, biologie, algemene kennis, alles verweven in die gewone momenten na schooltijd, tijdens het eten en bij het naar bed brengen. 

 

Dat is óók knusse wintertijd.


  • Deze blog is niet  in samenwerking met een speelgoedfabrikant, maar ontstaan uit enthousiasme voor het product. 
  • Dieren van Schleich vindt je in de speelgoedwinkel.  Op de officiële webshop van Schleich zijn de prijzen het gunstigst!
  • Het 'Winterboek' van W.G van der Hulst: te koop online. 
  • Het houten stapelspeelgoed is een oudje uit de jaren '70.  'Stecky' heet het en is te koop in de kringloopwinkel  ;)

Reactie schrijven

Commentaren: 0